Tuesday, August 9, 2011

Bøker: Sopp på menyen

"Sopp på menyen" er skrevet av Else og Bjørn Wiborg, som er to soppelskere. Boka blei publisert i 2006 og er på 180 sider. Denne boka har jeg lest flere ganger, og den har masse spennende informasjon om sanking og behandling av sopp. Om du liker å plukke sopp, eller skal lære deg hvordan du skal behandle all soppen du har i kurven når du kommer hjem, er dette boka du trenger.



Norges sopp og nyttevekstforbund sine hjemmesider ligger det informasjon om flere andre soppbøker.



Soppregel nr 1: Spis aldri sopp dersom det fins noen som helst tvil om hva du har plukket! (Finner du en sopp som ikke står i soppboka di, er det IKKE ok å spise den.)
Soppregel nr 2: Ha alltid med oppdatert soppbok når du skal på sopptur
Soppregel nr 3: Ikke bland sopp du er usikker på med sikker matsopp
Soppregel nr 4: Ta kontakt med en godkjent soppkontrollør når du har plukket sopp

No comments:

Post a Comment