Mekkeme tøybind

Mekkeme tøybind - Tusser og troll i trusa -

Mekkeme tøybind er myke og føyelige bind som føles behagelige mot huden. For tiden er det fire forskjellige typer tøybind å velge mellom hos Mekkeme.

Vetten er et truseinnlegg med en kontaktflate av mønstret flanell, tynn absorberende kjerne og en underside av myk og fargerik bomullsjersey. Den er ca. 26,5 cm lang og 6 eller 7 cm bred på midten.

Foto: Bøllepappa
Fra venstre: Vetten, Tussen, Huldra og to Trollet.
De fire fremste bindene viser undersiden, mens det bakerste
viser siden med kontaktflate.
Tussen passer best ved liten til normal menstruering eller små urinlekkasjer. Tussen er et bind i samme størrelse som Vetten. Den har en kontaktflate av sterk flanell, absorberende kjerne, et sperrelag som hindrer lekkasje og en underside av myk og fargerik bomullsjersey. Den er ca. 26,5 cm lang og 6 eller 7 cm bred på midten.

Huldra passer ved normal til noe kraftig menstruering eller til moderate urinlekkasjer. Huldra har en kontaktflate av sterk flanell, absorberende kjerne, et sperrelag som hindrer lekkasje og en underside av myk og fargerik bomullsjersey. Den er ca. 29,5 cm lang og 6,5 eller 7,5 cm bred på midten.


Trollet er det største bindet og passer til kraftig menstruering og som nattbind. Trollet har en kontaktflate av sterk flanell, absorberende kjerne, et sperrelag som hindrer lekkasje og en underside av myk og fargerik bomullsjersey. Den er ca. 34 cm lang, 7 eller 8 cm bred på midten.

Alle Mekkeme tøybind har to trinn på plastknappen som fester bindet og gjør at bredden kan tilpasses.

Hvorfor tøybind?
Ved å bruke tøybind med bomull eller andre naturlige stoffer mot huden, gir du huden mulighet til å puste og du får en mykere og behageligere opplevelse.

Tøybind reduserer risikoen for soppinfeksjon, i tillegg til å redusere muligheten for sår hud når det er behov for å bruke bind. Tøybind fører også til mindre forsøpling og er et godt alternativ for miljøbevisste.

Vasketips
Mekkeme tøybind og våtposer kan vaskes på 60 grader, vask på 40 grader fungerer også. Det går an å vaske bindene på 90 grader, men dette kan blant annet føre til at fargene vaskes bort og at strukturen endres noe. 
Tørketrommel anbefales ikke.
Før vask kan Mekkeme tøybind oppbevares i en våtpose – ikke lenger enn ca. 2 døgn. Noen foretrekker å skylle bindet godt i lunkent vann med det samme det byttes ut, og så oppbevare evt. i våtpose fram til vask i vaskemaskinen.
Eventuelle flekker eller misfarging kan fjernes/reduseres ved å bruke gallesåpe. Gallesåpe kan blant annet kjøpes på helsekostbutikk. Fukt området med flekk, gni på gallesåpe og la dette ligge til bindet skal vaskes i vaskemaskinen. Bindet bør ikke ligge fuktet slik lenger en ca. 1-2 døgn.
Den absorberende kjernen vil nå full absorpsjon etter ca 8-9 vask. Bytt derfor nye bind ofte.
Mekkeme tøybind er laget i et røykfritt og dyrefritt hjem.
Kontaktflaten på Mekkeme tøybind er forhåndsvasket med vaskenøttskall eller vaskemiddel fra Nøytral. Vaskenøttskall er uparfymerte og har ikke sterke kjemikalier.
Vask alltid Mekkeme tøybind før bruk.

Om Mekkeme
Mekkeme tøybind og våtposer lages av en sydame som selv foretrekker å bruke tøybind, og har utviklet Vetten, Tussen, Huldra og Trollet for å kunne ha høyest mulig komfort på dager der det er viktig for en dame.
Send gjerne en forespørsel til mekkeme {ætt} dwale {dått} com om du skulle ønske andre størrelser eller tykkelser enn de som er tilgjengelige, eller har spørsmål og tilbakemeldinger. Du kan også legge igjen kommentar på dette innlegget :)